<![CDATA[Koijärven alueen kylät - Blogi]]>Mon, 26 Nov 2018 21:08:27 +0200Weebly<![CDATA[Vuosi vaihtumassa]]>Mon, 19 Nov 2018 08:12:58 GMThttp://koijarvenalueenkylat.fi/blogi/vuosi-vaihtumassaPuheenjohtajan mietteitä menneestä:

Niin se kello käy ja aika kuluu. Kohta ollaan taas jo juhlimassa joulua ja heti sen jälkeen juhlistamme vuoden vaihtumista. Kakryn kuulumisissa on hyvää kerrottavaa - syyskokous 2018 valitsi uudeksi puheenjohtajaksi Pirjo Poutasen, joka palaa yhdistyksen vetäjäksi parin vuoden tauon jälkeen. Yhdistys on siis hyvissä voimissa ja Pirjon rautaisella ammattitaidolla varmasti saa lisää vauhtia toimintaansa.

Syyskokouksessa myös keskusteltiin KAKRyn toiminnasta. Jostain syystä se on jäänyt vain kyläyhdistysten vetovastuulle. Nyt olisikin loistava hetki saada mukaan toimintaan muitakin alueemme yhdistyksiä. Ensi vuonna pyritään saamaan yhteinen alueellinen yhdistyskokous, jossa tutustumme toisiimme, tekemisiimme ja sitä kautta toivottavasti saamme myös muitakin yhdistyksiä niin hallitukseen kuin eri vuorottaisiin tehtäviin yhteisiin tilaisuuksiin (mm. Pyhäinpäivän ja Itsenäisyyspäivän kahvitus etc). Olisiko aika taas herättää kesätorejakin henkiin - vaikka kylätalojen pihoilla. Samoin tiedotteiden koonnissa - tietojen saamisessa - on aina oma haasteensa. Tätäkin voitaisiin tehdä paremmin yhdessä ja säännöllisemmin. Kylähullusta puhumattakaan - lehti kiinnostaa kaikkia, on täynnä mielenkiintoista tietoa, joten nyt olisi loistava ajoitus saada tietoa myös omasta yhdistyksestäsi lehteen.

Avoimet kylät on tullut jäädäkseen. Ensimmäisen kerran juhlistimme avointa kyläpäivää Suomi100-vuonna 2017. Se sai viime vuonna jatkoa ja Kojo, Matku ja Peräjoki olivat siinä innokkaasti mukana. Ja Hämeen kylät ilmoitti, että taas ensi kesänä jatketaan, joten nyt jo voi miettiä, mitä mukavaa sitä kesällä järjestäisikään.

Hankkeet ovat hyvällä mallilla. Valijärvi-hankkeen keittiöremontti on enää tekemättä, kaikki muut toteutettu, joten hanke saadaan päätökseensä ennen kesää. Vuokraus on yleensä aloitettu jo toukokuusta 2019. Nyt on niin paljon kesäpaikkaa uudistettu, että kyllä kelpaa nauttia ja vuokrata. Valijärvi-toimikunta laittaa tietoa ajankohdista, jolloin kesäpaikkaa voi alkaa vuokrata. Maanantaisin on perinteisesti yleinen saunavuoro, 3 euroa kattaa saunamaksun ja kaffeen + pientä purtavaa. 

Lintutorni-hanke päättyy 31.3.2019. Viimeisiä kokouksia pidetään ja pyritään saamaan talouden nyörit tiukalle ja kuntoon. Jos kiinnostaa tukea ja lahjoittaa Luontotorni-hankkeen hyväksi, lisätietoja löydät vaikkapa Facebook-sivulta www.facebook.com/KoijarvenLuontotorni/.

Oma kauteni päättyy vuoden vaihteessa. On hienoa nähdä eri kylien toimintaa näin läheltä ja nähdä eri toimijoita vauhdissa. Toivotan puolestani kaikille kylissä toimijoille oikein mukavaa Joulun odotusta ja ennenkaikkea energiaa ja innovatiivisuutta tulevalle vuodelle. Moikkaillaan kun kohdataan!

Heidi Cavén 

]]>
<![CDATA[Ei Kylähullua....]]>Tue, 13 Mar 2018 15:05:15 GMThttp://koijarvenalueenkylat.fi/blogi/ei-kylahulluaTulipas tästä erikoinen vuosi. Toki kokousaktiivisuudesta on jo voinut päätellä, ettei aina yhteiset asiat jaksa niin kiinnostaa, mutta kun tarkoitus oli pistää kasaan toimitustiimi Kylähullua varten, eipä väkeä sitten ilmestynytkään.

Sinänsä hullu tilanne, että viestiä on kuulunut, kuinka oltaisiin halukkaita lehteä tekemään. Kutsuja kokoukseen lähti sähköpostilla ja Facen kautta. Mutta kun varsinainen kokousilta koitti, meitä istui neljä henkeä paikalla. Matkun kyläyhdistyksen jäsenedustajat, rahastonhoitaja ja puheenjohtaja.

No arvata saattaa, mikä oli lopputulema. Puheenjohtajana päätin, ettei sitten tehdä Kylähullua, kun ei ole kiinnostuneita paikalla. Toki jos joku nyt innostuu, saa kasaan haluamansa tiimin, sopii yksityiskohdat Tintti-taittajan kanssa ja hoitaa projektin juttujen keräämisestä ilmoitusmyyntiin ja jakeluun, mikä ettei. Siitä vaan täydellä teholla tekemään lehteä. Eikä sekään ole poissuljettua, että joku kylä haluaisi tehdä  projektin kylän kassaa kartuttaakseen. Tämähän kuulostaisi hienolta, ei muuta kuin sovitaan halukkaiden kanssa vuorot lehden teosta. Ehkä tuolloin julkaisuvastuussa olevan kyläkohtaiset jutut lisääntyvät, mutta aina on tarve hyville jutuille, ja toivottavasti siis perinne jatkuisi ja lehti olisi mahdollisimman monipuolinen, kaikesta alueen toiminnasta kertova.

Mutta näyttää siis siltä, että Kakry ei tee 23:tta lehteä, vaan kyseessä on välivuosi - hengähdystauko. Katsotaan nyt, mikä on lopputulema, koskaan ei kuitenkaan kannata sanoa "ei koskaan".

Heidi Cavén
Kakryn puheenjohtaja 2017-2018
]]>
<![CDATA[Uusi vuosi, uudet vanhat kujeet]]>Tue, 13 Feb 2018 11:10:56 GMThttp://koijarvenalueenkylat.fi/blogi/uusi-vuosi-uudet-vanhat-kujeetVuosi 2018 tuo tullessaan tuttuja asioita - hallitus kokoustaa tarvittaessa, on kevät- ja syyskokoukset (yhdistystoimijalle pakolliset), kesällä eri tapahtumia, mainittakoon 9.6. Avoimet Kylät -tapahtuma, johon Kojo, Matku ja Peräjoki ottivat osaa vuonna 2017.

Kakryn hallitus kokoontuu 21.2. klo 18.00 Peräjoen kylätalolla - aiheena mm. Kylähullu-lehti, joten kaikki innokkaat, tervetuloa kokoukseen.

Tiedotteita jaetaan tarvittaessa, Kylähullua aletaan koostamaan jo helmikuussa. Kesäasukkaita odotellaan mökeille ja kylille lisäpöhinää heidän kauttaan.

Matku ja Kojo pohtivat HYTE-kahviloita eli 14.3. klo 18.00 on Koijärvitalolla HYTE-kahvila teemalla muisti; 11.4. Matkun kylätalolla teemana sydän; 16.5. Koijärvitalolla toinen HYTE-kahvila - tässä teema vielä auki ja viimeinen 13.6. Valijärvellä, teemana järvipelastus.  Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja onkin toivottua, että kyliltä väkeä paljon osallistuisi näihin kahviloihin.

Lainaus Hyte-muistiosta: HYTE aiheuttaa kysymyksiä ja lyhennys tulee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä. Ideana on kehittää hyte-toimintaa, sillä maaseutualueilla haasteet sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa lisääntyvät ikä- ja muiden rakennemuutosten myötä. Tämän pilotoinnin tarkoituksena olisi rakentaa toimintatapaa, jota voitaisiin laajentaa myöhemmin muillekin kylille ja laajemmin järjestöille. HYTE-hetki on joko kylälounaan, kyläkahvien, kylän palvelupäivän yhteydessä tai jonain muuna sovittuna aikana toteutettava tapahtuma. Sisällön tuottaa paikallinen sote- tai hyvinvointiyhdistys kylätoimijoiden kanssa sovitun teeman ja ajankohdan mukaan. 
HYTE-hetki vastaa mahdollisuuksien mukaan kyläläisten toiveeseen hyvinvointia ja terveyttä edistävästä toiminnasta kuten luennoista, mittauksista, vertaistukiryhmästä tai teemallisista keskusteluilloista aiheena esim. eläköityminen. 
Toisaalta HYTE-hetket antavat mahdollisuuksia yhdistyksille uusien jäsenten hankintaan, lisäävät tunnettuutta ja auttavat toiminnan kehittämisessä.


Joten laittakaapa päivämäärät jo kalenteriin ja nähdään HYTE-kahvilla.
Terveisin Heidi Cavén ]]>
<![CDATA[Syyskokous 19.11.2017 klo 14.00]]>Thu, 12 Oct 2017 03:52:36 GMThttp://koijarvenalueenkylat.fi/blogi/syyskokous-19112017-klo-1400Taas on vuosi vierähtänyt ja aika kokoontua syyskokoukseen 19.11.2017 klo 14.00. Paikkana Peräjoen kylätalo (hallitus kokoontuu klo 13). Syyskokous on toinen yhdistyksen virallisista kokouksista, johon toivotaan paljon alueen kyläläisiä mukaan. Vaikka se on ns. virallinen kokous, se ei ole pitkä eikä puuduttuva, sääntöjen mukaisesti se on käsiteltävä ja näin turvataan yhdistyksen laillinen toiminta. Tervetuloa paikalle, keitämme kahvit ennen kokousta. Itse kokous aloitetaan pilkulleen klo 14.00, sillä iltapäivällä on vielä muillakin yhdistyksillä kokouksiaan.

Syyskokouksen asialista on melko vakio. Syyskokous on sinänsä merkittävä, koska silloin valitaan mm. puheenjohtaja yhdistykselle seuraavaksi vuodeksi sekä hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma, joka on lähinnä linjaus kaikesta, mitä yhdistys aikoo tehdä. Sanan mukaisesti se on suunnitelma eli jos nyt vuoden aikana tulee hyviä toteutettavia ideoita, toki niitä tehdään eikä sitouduta sokeasti suunnitelmaan.

Syyskokouksessa otetaan myös käsiteltäväksi muiden kuin hallituksen tuomia asioita. Sääntöjen mukaan muut asiat pitää tuoda puheenjohtajalle tai sihteerille tiedoksi 30 päivää ennen syyskokousta. Tässä tapauksessa 19.10.2017 mennessä tuodut asiat käsitellään yhdistyksen syyskokouksessa. Niitä voi olla laidasta laitaan - hankeideoita, jäsenmaksun suuruuteen vaikuttavat asiat, toimintaan liittyvät asiat, jne. Jos mielessäsi on jotain tärkeää, laita siitä ajoissa viestiä.

Siinä käsitellään seuraavat asiat:
1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Hyväksytään seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
6. Määrätään seuraavan vuoden varsinaisen ja kannattajajäsenmaksun  suuruus ja kantotapa
7. Päätetään hallituksen jäsenten ja tilintarkastajien palkkioista
8. Hyväksytään seuraavan vuoden talousarvio
9.  Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja, jota kutsutaan yhdistyksen  puheenjohtajaksi
10. Valitaan jäsenet hallituksen erovuoroisten jäsenten tilalle.
11. Valitaan kaksi tilintarkatajaa ja näille varmiehet tarkastamaan seuraavan vuoden tilejä ja hallintoa
12. Valitaan edustaja/edustajat alueellisiin ja valtakunnallisiin järjestöihin
13. Päätetään yhdistyksen kokousten koollekutsumistavasta sääntöjen 4§:n                                 määräämissä rajoissa
14. Käsitellään muut mahdolliset asiat, jotka hallitus haluaa syyskokoukselle esittää tai joista on tehty hallitukselle esitys vähintään kolmekymmentä (30) päivää ennen kokousta
]]>
<![CDATA[Uudet nettisivut]]>Tue, 13 Jun 2017 21:14:23 GMThttp://koijarvenalueenkylat.fi/blogi/uudet-sivutKakryn nettisivut on uusittu. Tietoja päivitetään vielä lisää ja sivurakennettakin varmasti kehitetään,  toivottavasti tässä vaiheessa tietoa jo löytyy riittävästi.
Jos kaipaat jotain tiettyä asiaa/tietoa, laita viestiä.
Kuvagalleria on ajankohtaista -sivun alla ja sieltä löydät kuvamuistoja tältä kesältä. Facebook -feed eli Facebookissa Kakryn sivuilla julkaistut postaukset pyritään saamaan näkyviin myös etusivulle.
Valijärvitoimikunta ja Luontotorni esittäytyvät omalla sivullaan, Yrityspörssissä nettinäkyvyyttä saavat Kylähullussa ilmoittaneet yritykset.
Kakryn toimintaa voit nyt seurata siis nettisivujen ja Facebookin kautta, mukavaa kesän jatkoa niin asukkaille, mökkiläisille kuin satunnaisille turisteille ja muille vierailijoille.
​Heidi Cavén, pj]]>